Jak Kozel k Astře přišel.

 Aneb do prvního máje, Kozel očkován je.

 

AstraZeneca Kozel


Kozel je věková skupina, která by se mohla registrovat na očkování čert ví kdy. A s tím, jak se posunuly druhé dávky, by byl plně naočkován.. to ani čert neví, možná někdy v tuhém podzimu. Možná.


Osoby s přidruženými nemocemi


Jenže. Jenže Kozel spádá v jedné kategorii do osob s přidruženými nemocemi. Tahle kategorie sice není vedena pro očkování v nemocnicích a očkovacích centrech, ovšem u praktických lékařů ano. Nu, a tak se Kozel nechal už minulý měsíc zaregistrovat. Akorát tedy nějak nebyly vakcíny.

CRS a ISIN-OČKO


CRS je Centrální Registrační Systém, kam se lidé registrují dle věkových skupin a dalších kriterií. Očkováni jsou pak v očkovacích centrech. Praktici své pacienty, kteří připadají v úvahu, opět dle věku, anebo jako Kozel dle přidružených chorob, registrují sami do systému ISIN-OČKO. Není možné být registrován na dvou místech. Buď CRS nebo ISIN-OČKO. Jelikož Kozel mohl se svou přidruženou chorobou být registrován jen u ISIN-OČKO, nebylo co řešit.

Na pálení čarodějnic vzplál oheň adenoviru


Kozel byl již zapsán v seznamu u svého praktika a při běžné zdravotní prohlídce 30. dubna, tedy na čarodějky, mu byl sdělen i pravděpodobný termín. Nechal si předepsat své opiáty a ordinaci opustil. Za třičtvrtě hodiny zvoní Kozlovi telefon, sestřička. Co tak asi Kozlovi ještě chce? Kozel se dozvěděl, že jim na očkování vypadla jedna paní, a že nechtějí tu dávku vyhodit, tak zda li by neměl zájem a obratem zase nedorazil do ordinace. Nu, moc se mu to nešiklo, ale nakonec se nechal přemluvit. Koneckonců, aspoň to bude mít za sebou, a také dobrý pocit, že jedna dávka vakcíny nepřišla na zmar.

V čekárně mu sestřička dala ku vyplnění jakýsi formulář. A za chvíli si ho už zvala k sobě do ordinace. Jako Polednice (ne hnáty nemá opravdu křivé, ani hlas vichřice podoba) mu v pravé poledne na čarodky vimplantovala jehlou do ramene vakcínu Vaxzevria od firmy AstraZeneca. Poučila ho při tom o možných nežádoucích účincích etc. A adenovirus mohl započít své dílo. Ještě Kozel musel posečkat 15 minut v čekárně, aby byla jistota, že nemá nějakou náhlou alergickou reakci.

Jak je na tom Kozel na 1. máje?


Kozel má horečku, ráno si naměřil 38,2 °C. To je ovšem jeden z možných vedlejších účinků. Evidentně adenovirus dělá svou práci a imunita Kozla jí dělá ještě lépe. Vystartovala na adenovirusáka a hodlá ho zničit i za pomoci zvýšené tělesné teploty. Hlavně si tohle vše kozlova imunita zapamatuje, a kdyby se náhodou setkala v budoucnosti s opravdovým virem, tak už ví co a jak. A virusáka Coviďáka rychle sejme.

Byl pozdní večer první máj
večerní máj byl lásky čas
hrdliččin zval ku lásce hlas
kde borový zaváněl háj..


 

Anděl Azazel

Komentáře